12. децембра 2017.

АКТИВНОСТИ И ПРОЈЕКТИ

УСКРШЊЕ ДРУЖЕЊЕ
ДЕЦЕ ИЗ ХРАНИТЕЉСКИХ ПОРОДИЦА

Удружење грађана “ПМН” Београд у сарадњи са Удружењем хранитеља “Сунце” и Библијском школом Лесковац организовали су у Парохијском дому Саборне цркве Свете Тројице, 15.04.2017. године, васкршњу акцију за децу из хранитељских породица.

Више информација можете наћи на: ЈЕДНАКОСТ ЗА СВЕ-СТОП ДИСКРИМИНАЦИЈИ

КАМПАЊА
,,ЧАС ЗА НАШУ ПЛАНЕТУ 2017.”

Удружење грађана „ПМН“ 2017. године пријавило се за самосталну реализацију догађаја „Час за нашу планету 2017. године“.

Пријављена су два места за реализацију овог догађаја и то Београд и Лесковац. За Београд је био задужен Главни одбор Удружења грађана „ПМН“, а за Лесковац Канцеларија Удружења грађана „ПМН“ за град Лесковац. Одлучено је да се у Београду светло угаси на једном делу Калемегданске тврђаве, а да се у Лесковцу угаси декоративна расвета на зградама Лесковачког културног центра и Народног позоришта у Лесковцу.

Више информација можете наћи на: ПОДИГНИМО ЕКОЛОШКУ СВЕСТ КОД МЛАДИХ

ОБЕЛЕЖАВАЊЕ
МЕЂУНАРОДНОГ ДАНА ЖЕНА

Представници Канцеларије Удружења грађана „ПМН” за град Лесковац, посетили су 8. марта 2017. године „Установу за одрасле и стариjе – Лесковац” и поделили честитке корисницама ове установе поводом Међународног дана жена.

Ове поклон честитке израдила су деца из хранитељских породица на недавно одржаној стваралачко-цртачкој радионици „У сусрет Осмом марту” у организацији Удружења грађана „ПМН” и Удружења хранитеља „Сунце”, а захваљујући Центру за стручно усавршавање у образовању у Лесковцу.

Више информација можете наћи на: ЈЕДНАКОСТ ЗА СВЕ-СТОП ДИСКРИМИНАЦИЈИ

СТВАРАЛАЧКО-ЦРТАЧКА РАДИОНИЦА
,,У СУСРЕТ ОСМОМ МАРТУ”

Удружење грађана „ПМН”, у сарадњи са Удружењем хранитеља „Сунце”, а захваљујући Центру за стручно усавршавање у образовању у Лесковцу, којима се посебно захваљујемо, организовали смо стваралачко цртачку радионицу „У сусрет осмом марту”. Циљ ове радионице је да деца, разних узраста, праве честитке поводом 8. марта, које ће бити подељене корисницама услуга Герентолошког центра у Лесковцу.

Овим активностима желимо да људе, који се тренутно налазе на маргинама друштва и којима се не тако често додељује одговарајућа пажња, поставимо у средиште друштвених догађаја, као и да подстакнемо остале организације и институције да њима поклоне већу пажњу.

Више информација можете наћи на: ЈЕДНАКОСТ ЗА СВЕ-СТОП ДИСКРИМИНАЦИЈИ

ОБЕЛЕЖАВАЊЕ
МЕЂУНАРОДНОГ ДАНА ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ, ДАНА ОКЕАНА И ДАНА БОРБЕ ПРОТИВ ИСУШИВАЊА И ПОПЛАВА

Удружење грађана ,,ПМН” је у сарадњи са Удружењем грађана ,,ЗДРАВА ПЛАНЕТА” Лесковац дана 13.06.2016. године, објединио три важна светска дана и у обједињеној активности обележио Светски дан заштите животне средине, Светски дан океана и Светски дан борбе против исушивања и поплава.

На овој активности чланови и симпатизери Удружења грађана ,,ПМН”, заједно са члановима Удружења грађана ,,ЗДРАВА ПЛАНЕТА” Лесковац, делили су промотивни материјал са којим су упознати грађани и грађанке Лесковца, свих узраста, о значају зажтите животне средине.

ХУМАНИТАРНА АКЦИЈА
,,СРЦЕ ЗА МИЛОШЕВ ОСМЕХ”

Удружење грађана ,,ПМН” је успешно реализовало хуманитарну акцију, којом се придружило акцији Института за биолошка истраживања ,,Синиша Станковић” Универзитета у Београду – ,,Срце за Милошев осмех”.

Акција је спроведена 08.12.2015. испред локала ,,Њу Јоркер” у Лесковцу. Велику подршку за ову акцију добили смо од институција које су препознале нашу жељу за овај хуман гест. Тиме се захваљујемо директорици Економске школе ,,Ђука Динић”, Милијани Димић и директору Туристичке организације града Лесковца, Жикици Несторовић.

Такође, са задовољством можемо рећи да су ову акцији помогли и грађани и грађанке Лесковца донацијама, у висини својих могућности. Сакупљена средства одмах су уплаћене на наменски рачун за помоћ Др. Милошу Николићу, коме је потребна хитна трансплантација срца.