ЈЕДНАКОСТ ЗА СВЕ, СТОП ДИСКРИМИНАЦИЈИ

Удружење грађана ,,ПМН“ покренуло је пројекат ,,Једнакост за све, стоп дискриминацији.

Пројекат, има за циљ промовисање друштва без полне, расне, здравствене, матереријалне и друге дискриминације људи. Пројекат је намењен свим дискриминисаним групама у Србији, али и у свету. Пројекат ће са спровођењем почети на територији Републике Србије, након чега ће се активности пренети и у другим земљама. Пројекат ће трајати док год постоји нека врста дискриминације.

Ми се боримо за свет без дискриминације! Придружите нам се, јер једино заједно можемо изградити друштво истинске равноправности.

Активности

УСКРШЊЕ ДРУЖЕЊЕ
ДЕЦЕ ИЗ ХРАНИТЕЉСКИХ ПОРОДИЦА

Удружење грађана „ПМН“ 2017. године пријавило се за самосталну реализацију догађаја „Час за нашу планету 2017. године“.

Пријављена су два места за реализацију овог догађаја и то Београд и Лесковац. За Београд је био задужен Главни одбор Удружења грађана „ПМН“, а за Лесковац Канцеларија Удружења грађана „ПМН“ за град Лесковац. Одлучено је да се у Београду светло угаси на једном делу Калемегданске тврђаве, а да се у Лесковцу угаси декоративна расвета на зградама Лесковачког културног центра и Народног позоришта у Лесковцу.

„Час за нашу планету 2017. године“ организована је 25. марта 2017. године у периоду од 20 часова и 30 минута до 21 час и 30 минута, на планираним локацијама.

МЕЂУНАРОДНИ ДАН ЖЕНА

Представници Канцеларије Удружења грађана „ПМН” за град Лесковац, посетили су 8. марта 2017. године „Установу за одрасле и стариjе – Лесковац” и поделили честитке корисницама ове установе поводом Међународног дана жена.

Ове поклон честитке израдила су деца из хранитељских породица на недавно одржаној стваралачко-цртачкој радионици „У сусрет Осмом марту” у организацији Удружења грађана „ПМН” и Удружења хранитеља „Сунце”, а захваљујући Центру за стручно усавршавање у образовању у Лесковцу.

СТВАРАЛАЧКО ЦРТАЧКА РАДИОНИЦА ,,У СУСРЕТ ОСМОМ МАРТУ“

Удружење грађана „ПМН,” у сарадњи са Удружењем хранитеља „Сунце,” а захваљујући Центру за стручно усавршавање у образовању у Лесковцу, којима се посебно захваљујемо, организовалo je стваралачко-цртачку радионицу „У сусрет осмом марту”. Циљ ове радионице је да деца, разних узраста, праве честитке поводом 8. марта, које ће бити подељене корисницама услуга Герентолошког центра у Лесковцу.