МЕЂУНАРОДНИ ДАН МУШКАРАЦА

Међународни дан мушкараца је годишњи међународни догађај који се слави 19. новембра. Први пут обележен 1999. године на Тринидаду и Тобагу, овај дан је, с попратним збивањима, стекао потпору многих појединаца и удружења у Аустралији, на Карибима, у Азији, Европи, Африци и Уједињеним нацијама.

Говорећи у име Унеска, директорка Жена и културе мира, Ингеборг Брајнес рекла је о Међународном дану мушкараца: ,,То је изврсна идеја која ће допринети родној равнотежи„. Додала је и да ће Унеско врло радо сарађивати с организаторима. Циљеви прославе Међународнога дана мушкараца укључују фокусирање на здравље мушкараца и дечака, побољшавање родних односа, промовисање родне равноправности, те истицање позитивних мушких узора.

То је прилика за наглашавање дискриминације према мушкарцима и дечацима те прославу њихових постигнућа и доприноса, посебно за њихове доприносе заједници, породици, браку и бризи за децу.

Удружење грађана ,,ПМН“ ће у наредним годинама радити на промовисању овог Међународног дана и организовању активности поводом овог Дана у Републици Србији.

Leave a Comment