12. децембра 2017.

ПОДИГНИМО ЕКОЛОШКУ СВЕСТ КОД МЛАДИХ

Удружење грађана ,,ПМН” покренуло је пројекат ,,ПОДИГНИМО ЕКОЛОШКУ СВЕСТ КОД МЛАДИХ“.

Пројекат има за задатак мотивисање младих, стварање услова за активно и креативно спровођење слободног времена као и учествовање у акцији уређења јавних простора од значаја за децу и младе.

Пројекат подразумева активно укључивање ђака из најмање 5 основних и средњих школа у његову реализацију, у циљу подизања еколошке свести, очувања и унапређења услова за живот у локалној заједници.

Заштита животне средине као и однос човека према природи и њеним ресурсима су веома важне теме са којима би младе требало упознати на што ранијем узрасту. У наставној пракси се показало да данашњи млади најбоље перципирају, запамте и заволе садржаје који им се представе и приближе на занимљив и практичан начин и у које су активно укључени.

АКТИВНОСТИ

 

ЧАС ЗА НАШУ ПЛАНЕТУ 2017.

Удружење грађана „ПМН“ 2017. године пријавило се за самосталну реализацију догађаја „Час за нашу планету 2017. године“.

Пријављена су два места за реализацију овог догађаја и то Београд и Лесковац. За Београд је био задужен Главни одбор Удружења грађана „ПМН“, а за Лесковац Канцеларија Удружења грађана „ПМН“ за град Лесковац. Одлучено је да се у Београду светло угаси на једном делу Калемегданске тврђаве, а да се у Лесковцу угаси декоративна расвета на зградама Лесковачког културног центра и Народног позоришта у Лесковцу.

„Час за нашу планету 2017. године“ организована је 25. марта 2017. године у периоду од 20 часова и 30 минута до 21 час и 30 минута, на планираним локацијама.

Догађају у Београду су испред Удружења грађана „ПМН“ присуствовали Милош Киломовић, Теодора Митровић, Лазар Петровић и Никола Милуновић.

Догађају у Лесковцу су испред Канцеларије Удружења грађана „ПМН“ за град Лесковац присуствовали Петар Грујић, Иван Перић и Милош Веселиновић, испред Лесковачког културног центра, и Саша Илић са представницима Удружења хранитеља „Сунце“ Лесковац, испред Народног позоришта у Лесковцу.